just det...

... jag lovade ju bilder fran el explorador ocksa....











strand och stad

Ack, nu har det drojt alldeles for lange igen. Mitt forsvar ar att jag hellre spenderar mina dollar pa raspados och chickenbussar an ett smartsamt langsamt internet.

Sa, efter Boquete bestamde vi oss for att aka till en Ecolodge, Lost and Found, uppe i bergen. Och nar vi antligen hittade dit var det verkligen vart det. 10-poangsutsikt, underbara djungelpromenader, vilda djur och frisk luft. stannade i tre natter, blev sonderbitna av flugor, som ar tio ganger varre an myggor, och langtade till standen.



Sagt och gjort, vi gillade namnet Santa Catalina och stranden visade sig vara en hojdare. Invigde vart nya talt pa sjalvaste stranden (att sova pa sand later skont, men ar efter ett tag ungefar som att sova pa cement, speciellt utan liggunderlag).



Harligt med beach life nagra dagar igen...



Vi gillade det dar med att campa pa stranden och fortsatte till tva andra fina strander. Sedan var det dags for det oundvikliga: Panama City. De centralamerikanska huvudstader vi hittills har stott pa har varit, eh, hemska. Men Panama City ar faktiskt mycket battre. Har finns det spannade affarer och vegetariska restauranger. Ikvall ska vi ga ut och se vad natten har att erbjuda, Panamaborna ska tydligen vara grymma pa att festa... 

Pa mandag flyger vi till Havanna, dar blir det annu varre bullar med internet.

El explorador!

De foljande dagarna kommer att spenderas pa en ekologisk gard med trippiga figurer overallt. Vi snackar gamla penslar med ogon i en teveapparat och haxor som kraschar in i trad och kryddtradgardar och getter och spansklektioner med damen som har agt garden i 28 ar och rosor och gungor och ett eget litet hus med tva balkonger med utsikt over hela boquetedalen.

Ah, det ar for flummigt for att beskriva. Om nagon vecka kan jag illustrera det hela med bilder istallet.


bilder, nicaragua



granada



aka chickenbus



vulkanbestigning



gullunge



playa maderas



aka bananlastbil



utsikt fran finca magdalena

Panama, pa-na-mahahaha

Det ar inte alltid man kanner for att stressa fram inlagg pa ett 40-gradigt internetcafé med en uppkopplingshastighet som for tankarna tillbaka till nittiotalets blippande modem. Men i ett Panama dar regnet ar oupphorligt gor jag ett forsok. 

Isla de Ometepe var underbart. Stranderna hade forsvunnit i en storm nagra veckor tidigare. Det handlade inte om att sola och bada, mer om att klattra i vulkaner, ligga i hangmattor och avhandla livets stora fragor. Finca Magdalena var en stor gard med fantastisk utsikt halvvags upp pa en av vulkanerna som utgor sjalva on. Tillslut var vi anda tvunga att flytta pa oss.

Vi klev upp halv fyra pa morgonen, tog forsta bussen genom soluppgangsljus till hamnen for att ta morgonfarjan till fastlandet. tji fick vi. det var nara orkanstyrka och kaptenen vagrade ge sig ut pa havet. Nagra veckor tidigare hade en av farjorna haft en olycka med forstord motor och kunde inte lagga till for att det var sa stormigt, sa man kan ju forsta oron. Men efter en frukost och lite vantande sa kunde vi anda ge oss ivag, trots att det som amator var svart att se vad som hade lugnat ner sig da det forfarande blaste full storm. Men fram kom vi, och hela vagen till San José i Costa Rica. Dar fick vi en smarre kulturchock. I San José finns det KFC och Wendys. Det ar mer amerikanskt och western an Stockholm. Vi hittade det vi var dar for, ett talt, fickknivar och ficklampa, och utrymde genast.

Igar kom vi alltsa till den lilla staden Boquete i Panama. Har ar det pluttigt och sakert och lugnt. Det regnar katter och hundar och pa Supermercadon kan man kopa all amerikansk mat man kan tanka sig. Det sjuka ar att allt detta amerikanska i den har staden beror pa att nagon tidning valde Boquete till en av de basta stallena i varlden for pensionarer att bo i, och sedan dess har de amerikanska panchisarna rasat in.

Naval, det finns mycket har att gora; vandringar och canopy tours och hot springs och annat smatt och gott. Men ska det regna sa har sa vet jag inte hur lange vi blir kvar. Hade sett fram emot lite sol och bad pa den karibiska kusten, men for den planen sa ar ju solens narvaro ett minimikrav. Tills det ena och det andra klarnar njuter vi av vin for forsta gangen sen USA. Tidigare har rom liksom varit standard, om man kan kopa tva sma ol eller en stor flaska rom for samma pris sa star ju valet ratt klart.

Om jag blir riktigt uttrakad sa kanske jag kan ta mig an uppdraget att fora over lite bilder, vem vet...


RSS 2.0