Yo for Yosemite!

Och så var dagen för att lämna San Francisco till slut kommen. Mot Yosemite National Park! Vi bodde i non heated tent cabins vilket i klartext betydde att sova i minusgrader.



Men med dubbla sovsäckar och mössor gick det rätt bra. Matrummet hade mjuka soffor och en eld där man kunde värma sina stackars frusna tår. Alla fyra åkte vi på förkylningar, men det var det värt. Yosemite var allt jag hade hoppats på, plus lite till. Som Sverige vill vara om vintern ungefär, plus vattenfall och galna klippor. Vi hade strålande sol och snö i dagarna tre.



All mat och ALLT som överhuvudtaget kunde påminna björnarna om att bryta sig in (mat, dricka, parfymerade produkter) var vi tvungna att låsa in i bear lockers utanför tälten. Tydligen har björnar till och med tagit sig in i tält för så lite som OÖPPNADE vattenflaskor. Väldigt intressant att ligga om nätterna och höra på prasslet runt om tältet och fundera på vad man kan ha tänkas glömt ta ut. Inte blev det bättre av att folk frekvent rapporterade om björnar de sett vid duschrummet, toaletterna, mellan tälten om nätterna och så vidare. Sista natten hörde jag faktiskt en björn skaka om ett bear locker och besviket lunsa därifrån när han inte kunde nå godsakerna. Lite besviken var jag dock över att lämna parken utan att ha sett en enda liten björnrackare (dock en hel del tvättbjörnar).

Om dagarna gick vi på galna utflykter. Vattenfall och gigantiska träd och vykortsvackra landskap.


Seqouia-träden är ganska stora. Runt tretusen år var detta träd.

Nyårsafton spenderades på Awanhee, det lyxigaste hotellet i Yosemite, där man kan få en svit för 5000 dollar natten. Vi hittade en fest där vi kunde räkna ner sekunderna till det nya året. Att folk betalade 300 dollar för sina biljetter till festen och hade galablåsor och smoking bekom oss inte, och ingen kastade ut oss.



GOTT NYTT ÅR!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0