San Cristobal de Las Casas

(yes, for nograknade spansktalande sa saknas det en liten fjong over a:et I Cristobal, men eftersom jag skriver pa Sams dator sa finns det inte lyxdetaljer som fjongar och de kara svenska beprickade bokstaverna. Ibland rattar den aven narbeslaktade svenska ord till dess engelska motsvarighet, sa om det helt plotsligt ar inslangt engelska ord ar det inte jag som haller pa att bli Victoria Silvstedt, utan bara datorn som har lite kul…)

Sa forflyttade vi oss alltsa pa en EXTREMT skumpig och svangig resa (vaknade flera ganger halvvags till taket) till det okanda omradet Chiapas. Zapatisterna som slass for Maya-indianernas rattigheter har tappat stod hos folket de senaste aren, men fortfarande syns manga spar. Pa marknaderna saljs balaklavor med ELZN-broderier (Zapatisternas organization) och sma bevapnade dockor. Vissa vagar ska man undvika for att inte bli machete-ranad av Zapatista-rebeller, och det later ju sadar kul. Speciellt nar man faktiskt sympatiserar med manga av deras asikter.

Har bodde vi hos couchsurfing-entustasterna Mark och Roland (forsoker envetet hitta couchsurfare som faktiskt vuxit upp I Mexico, men det ar svarare). Spelade det grymma och valdigt beroendeframkallande spelet Jungle Speed och at middag hemma hos Kate som ar pa vag att starta en tidning om vad som hander I San Cristobal. Efter att ha traffat en hel del manniskor som prisade staden Palenques ruiner och djungel bestamde vi oss for att gora slag I saken: mot Palenque.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0